• LICORS TRADICIONALS, AIGUARDENTS I VINS GENEROSOS. PRIORAT - TERRA ALTA - RIBERA

    PRIORAT - TERRA ALTA - RIBERA D¿EBRE

    FIGUERAS TORRUELLA, ANNA/CASTELLÓ BOU, M. TERESA FARELL Ref. 9788492811366 Veure altres productes de la mateixa col·lecció Veure altres productes del mateix autor
    L'elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s'ha anat perdent. Les receptes es transmetien d'una generació a l'altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s'han recuperat fórmules de licors d'herbes aromàtiques, com la ratafia; licors...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Disponible
    17,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-92811-36-6
    • Encuadernació : OTROS
    • Data de Edició : 01/02/2012
    • Any de edició : 2012
    • Idioma : Catalán
    • Autors : FIGUERAS TORRUELLA, ANNA/CASTELLÓ BOU, M. TERESA
    • Nombre de pàgines : 144
    • Col·lecció : REBOST I CUINA
    • Nombre de col·lecció : 6
    L'elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s'ha anat perdent. Les receptes es transmetien d'una generació a l'altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s'han recuperat fórmules de licors d'herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d'ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa. També s'han recollit les formes d'elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d'Ebre, en les quals s'empra l'aiguardent com a aromatitzant.
    Tampoc hi manca una pinzellada sobre la història dels destil·lats. Malgrat que fou durant el segle XVIII quan les terres del sud de Catalunya jugaren un paper internacional gràcies al comerç de l'aiguardent, els millors moments del sector es viuran a finals del segle XIX, quan es consolida una indústria potent d'alcohols, els licors es posen de moda com a beguda i sorgeixen fàbriques amb produccions locals pròpies de força prestigi.
    Licors i destil·lats són expressions d'un passat, d'un patrimoni enològic i etnològic que cal conèixer i que avui torna a agafar empenta.

Este sitio web almacena datos como cookies para habilitar la funcionalidad necesaria del sitio, incluidos análisis y personalización. Puede cambiar su configuración en cualquier momento o aceptar la configuración predeterminada.

política de cookies

Esenciales

Las cookies necesarias ayudan a hacer una página web utilizable activando funciones básicas como la navegación en la página y el acceso a áreas seguras de la página web. La página web no puede funcionar adecuadamente sin estas cookies.


Personalización

Las cookies de personalización permiten a la página web recordar información que cambia la forma en que la página se comporta o el aspecto que tiene, como su idioma preferido o la región en la que usted se encuentra.


Análisis

Las cookies estadísticas ayudan a los propietarios de páginas web a comprender cómo interactúan los visitantes con las páginas web reuniendo y proporcionando información de forma anónima.


Marketing

Las cookies de marketing se utilizan para rastrear a los visitantes en las páginas web. La intención es mostrar anuncios relevantes y atractivos para el usuario individual, y por lo tanto, más valiosos para los editores y terceros anunciantes.